perjantai 8. tammikuuta 2016

Winter 2016

Vuoden vaihtuessa alkavat taas uudet animet pyörimään ja on tullut taas kerran aika bongata omansa pois. Jotkin tutut nimikkeet jatkuvat vielä tällä kaudella joko uudella tuotantokaudella tai jatkavat suoraan viime kaudelta. Itse bongasin omalle listalleni muutamia mielenkiintoisia nimikkeitä (HUOM! listaan vain alkavia uusia sarjoja, en jatkokausia!):

Musaigen no Phantom World


Nimi: Myriad colors Phantom World
           (無彩限のファントム・ワールド)
Alkaa: 7.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: Kyoto Animation
Genre: toiminta, fantasia, supernatural

Musaigen vaikuttaa ihan lupaavalta sarjalta, vaikka jo heti alussa yhden päähahmomme Main rintavarustusta zoomailtiin jo aika useasti. Sarja kuitenkin antaa sen kuvan, että siitä tulisi hyvinkin vakava ja toiminallinen pläjäys. Toivottavasti se ei lyö liikaa yli ja jättää turhan tissihölmöilyn pois niin se saattaa onnistuakin. Tästä tuskin tulee mitään uutta hittiä, mutta koska sen takana on jo Kyoto Animation niin uskoisin, että sarja nyt onnistuu edes hyvin tai kelvollisesti. Animaatio ainakin oli nättiä.



Boku dake ga Inai Machi

Nimi: ERASED (僕だけがいない街)
Alkaa: 8.1.2016
Jaksoja: 12
Studio: A-1 Pictures
Genre: psykolooginen, seinen, supernatural

Yksi sarjoista joka löi minut aivan ällikällä. Tarina vaikuttaa kiinnostavalta ja vähän synkältä joka iskee itseeni oikein hyvin. Päähahmomme Satoru vaikutti ihan viihdyttävältä ja kiinnostavalta hahmolta, eivätkä muutkaan hahmot tässä vaiheessa kammoksuta. Animaatioltaan tämä sarja näytti myös hyvältä. Toivotaan ettei sarja mokaa ja saa kerrottua tarinansa kunnialla.




Dagashi Kashi

Nimi: Dagashi Kashi (だがしかし)
Alkaa: 8.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: Feel
Genre: komedia, shounen

Dagashi Kashi herätti kiinnostukseni ihan huumorillaan sekä juonellaan. Vaikka siitä nyt tuskin tulee mitään muuta kuin pelkkä komedia, niin kuitenkin sen asetelma sekä hahmot vaikuttivat kiinnostavilta sekä viihdyttäviltä. Kunhan sarjan huumori ei ala maistua puulta tai sarja ei rupea pitkittämään itseään, niin uskon, että tulen pitämään Dagashi Kashista. 





Hai to Gensou no Grimgar

Nimi: Grimgal of Ashes and Illusion 
        (灰と幻想のグリムガル)
Alkaa: 11.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: A-1 Pictures
Genre: toiminta, seikkailu, draama, fantasia

Studio A-1 Pictures antoi meillä toisenkin sarjan mikä sai kiinnostukseni heräämään. Toimintaa on luvassa ja sarja ei ainakaan vaikuttanut ylivedetyltä komedia-draamalta. Vaikka sitä draamaa on todennäköisesti luvassa. Sarjan musiikki ainakin kuulosti upealta, joten enköhän nyt ainakin katso sarjaa pari jaksoa. Toivotaan, että se saa tarpeeksi aikaa kertoakseen koko tarinan, joka vaikutti aika laajalta.



Prince of Stride: Alternative

Nimi: Prince of Stride: Alternative 
          (プリンス・オブ・ストライド オルタナティブ)
Alkaa: 5.1.2016
Jaksoja: 12
Studio: Madhouse
Genre: Urheilu

Vuoden urheiluanime tulokas on ehdottomasti tämä anime. Minusta tuntuu vähän, että se jatkaa vähän KyoAnin tuottaman Freen jalanjäljissä, sillä se muistuttaa sitä hyvin paljon niin ulkonäöllisesti kuin tunnelmaltaan. En tiedä kuinka tämä sarja saadaan pysymään kiinnostavana kun kuitenkin on  kyseessä juoksua harrastavat pojat. Toivottavasti sarja ei jää liian valjuksi vaan jatkaa hyvän urheiluanimen perinteitä.



Ajin

Nimi: Ajin: Demi-Human (亜人)
Alkaa: 16.1.2016
Jaksoja: 13
Studio: Polygon Pictures
Genre: seikkailu, kauhu, mysteeri, seinen, supernatural

Ajinin animesovitusta olen odottanut jo pitkään. Mutta itse en ole koskaan pitänyt animesta joka on tehty 3D-tyylillä, eikä Ajin ole poikkeus. Sarjaa todennäköisesti katson nyt ainakin muutaman jakson ihan silkkaa uteliaisuuttani, mutta saa nähdä kuinka paljon pystyn sitä katsomaan sen animaation takia.



Haruchika: Haruta to Chika wa Seishun Suru


Nimi: Haruta & Chika (ハルチカ ~ハルタとチカは青春する~)
Alkaa: 7.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: P.A.Works
Genre: mysteeri, romanssi, koulu, slice of life

Haruchika sai kiinnostukseni heräämään, koska sarjasta ei oikein tiedä mitä se on. Se voi oikeastaan kehittyä mihin suuntaan tahansa ja todella toivon, että säilyttää vähän vakavamman puolensa, eikä sorru tyhmään fan serviceen. Instrumentti musiikkiakin saatamme kuulla sarjan aikana. Animaatio vaikutti myös kiinnostavalta joten enköhän sarjaa tule jossain vaiheessa seuraamaan.



Dimension W

Nimi: Dimension W (ディメンション ダブリュー)
Alkaa: 10.1.2015
Jaksoja: ???
Studio: Studio 3Hz
Genre: Sci-fi, seinen

Vaikka en yleensä perusta sci-fi-sarjoista niin antoi tämä kausi kuitenkin yhden animen mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta. W vaikuttaa oikein mukaansa vetävältä ja erilaiselta. Heti ensimmäisenä minulle tuli mieleen Lupin sekä Gangsta. Tämä sarja vaikutti paljon näiden kahden sekoitukselta ja todella toivon, ettei sarja kuitenkaan tee samanlaista loppua kuin Gangsta. Odotan innolla mitä sarja tuo tullessaan ja se on nyt minun ehdoton must-watch-sarja.



Norn9: Norn+Nonet

Nimi: Norn 9 Norun + Nonet (ノルン+ノネット)
Alkaa: 7.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: Kinema Citrus
Genre: seikkailu, fantasia, romanssi, shojo

Mutta mitä animekausi olisikaan ilman komeita poikia sekä mukaansa vievää menoa!? Vaikka sarjan tarina ei vaikuta mitenkään erikoiselta ja uskon, että se tulee olemaan peruskauraa, niin on NORN9 parhaimman näköisiä sarjoja koko talvikaudella. Toivotaan vaan ettei tarina kuitenkaan jää liian tylsäksi vaan kasvaisi sarjan aikana paremmaksi. Sarjan lopullista jaksomäärää ei olla vielä päätetty joten ties vaikka sarjasta  keehkeytyisi seuraava hitti.





Schwarzesmarken

Nimi: Schwarzesmarken (シュヴァルツェスマーケン)
Alkaa: 11.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: SANZIGEN, ixtl, LIDENFILMS
Genre: toiminta, draama, mecha, armeija, Sci-fi

Dimension W lisäksi toinenkin sci-fi-sarja sai herätettyä mielenkiintoni, joka on Schwarzesmarken. Sarja yhdistää sodan, mechat sekä draaman. Odotan innolla miten sarja osaa yhdistellä näitä kolmea genreä ja miten se lopuksi siinä onnistuu. Sarjan 3D-animaatiokin näytti pääosin ihan hyvältä, joten enköhän palaa tämän sarjan pariin jossain vaiheessa.





Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Nimi: Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
           ( 昭和元禄落語心中)
Alkaa: 16.1.2016
Jaksoja: 13
Studio: Studio Deen
Genre: draama, josei

Oh God! Ai että mä oon odottanut tällaista animea! Historiallinen anime, joka kertoo erittäin mielenkiintoisesta päähahmosta eli Yatorousta. Sarjan asetelma on jo heti alusta asti erikoinen ja sarja vaikuttaa oikein kiinnostavalta. Koska Studio Deenin tekeleet eivät ole tunnetusti parhaimpia, yritän suhtautua tähän animeen hieman varoen. Toivon kuitenkin, että Deen hoitaa homman kotiin ja tarjoaa upean katsomiselämyksen.


Reikenzan: Hoshikuzu-tachi no Utage

Nimi: Reikenzan: Hoshikuzu-tachi no Utage
          (霊剣山 星屑たちの宴)
Alkaa: 9.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: Studio Deen
Genre: komedia, fantasia, taika

Studio Deeniltä on peräti kaksi sarjaa, jotka vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta tapauksilta. Siinä missä Shouwa on enemmän arkeen perustuvaa slice of lifea, niin Reikenzan on taas fantasiaa sekä taikuutta täynnä. En tiedä millainen sarja loppujen lopuksi on, koska se on kuitenkin lyöty komedia-genreen. Toivottavasti se ei lyö komedialla liikaa yli ja painottaisi edes vähän draamaankin. Odotan mielenkiinnolla miten sarja kehittyy.



Nijiiro Days

Nimi: Rainbow Days (虹色デイズ)
Alkaa: 10.1.2016
Jaksoja: ???
Studio: Production Reed
Genre: komedia, shojo, slice of life

Höpsöltä vaikuttava romanssianime on mukavaa vaihtelua synkkiin ja toiminnallisiin sarjoihin. Rainbow Days vaikuttaa hyväluonteiseltä ja pirteältä kouluanimelta, jonka päähahmo Keiichi on aivan yltiön söpö sekä suloinen. Sarjan traileri nostatti jo hymyn huulille joten uskon viihtyväni sen parissa. Tuskin yllättää mitenkään mutta vaikuttaa oikein perinteiseltä ja hauskalta animelta jonka jaksaa katsoa.







Kaikkiaan talvikausi 2016 antaa jopa 13 sarjaa jotka tekivät vaikutuksen. Yllättävän moni sarja sai kiinnostukseni heräämään ja nyt vain toivotaan, että ainakin suurin osa näistä sarjoista täyttäisi odotukset tai antaisi jopa vähän enemmänkin. Mene itsekin bongaamaan tämän kauden animesi, sillä tämä kausi on kovaa tavaraa :3.

2 kommenttia:

  1. Olen itekin yllättynyt miten paljon lupaavia animeja täksi talveksi on ilmestynyt. Syksy kun oli ainakin mulle pettymys.

    Lempareitani ovat HaruChika, Dimension W, Prince of Stride ja Hai to Gensou no Grimgar.
    Boku Dake ga Inai no Machia ei ole tullut vielä katottua, mutta varmasti on hyvä, sen verran hypetystä on saanut. Musaigen no Phantom Worldiin suhtaudun kanssa vähän varauksella, mutta hei ainakin se näyttää varmasti hyvältä loppuun asti, koska on kyse KyoAnista. Dagashi Kai ja Schwarzesmarken oli vähän niin tai näin.

    Ajin on todellakin niin ristiriitainen, koska se kiinnostaisi paljon, mutta en oikein tykkää myöskään tosta 3D tyylistä, se on suoraan sanottuna rumaa. Varmaan kanssa tulee katsottua pari jaksoa ja sitten hyppään mangaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kausi kyllä todellakin yllätti. Toivottavasti sarjat eivät floppaa ja saadaan laadukkaita sarjoja. Todennäköisesti 2/3 näistä sarjoista kuitenkin mokaa lahjakkaasti.

      Viime kausi oli vähän itsellekin pettymys sillä silloin löytyi hyvin vähän kiinnostavia sarjoja.

      Ajin kyllä varmaan jakaa mielipiteitä ja osuit kyllä naulan kantaan kun sanoit sen animaation olevan rumaa. Hyrrr! Suosittelen kyllä ehdottomasti mangan lukemista ;3

      Poista